Нямат страх от Бога! Мъж от петричко на съд за кражба на пари от Евангелската църква

Районна прокуратура – Петрич е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Р.О. за извършена от него кражба на чужди вещи.

Обвиняемият О. живее в с. Кавракирово, община Петрич. В съседство с дома му на ул. „Пейо Яворов“ се намира фургон, приспособен като помещение за извършване на религиозни дейности на Евангелската църква. Мъжът многократно минавал покрай него и знаел, че вътре имало метална кутия, в която се събирали дарения. За фургона отговарял дякон в Евангелската църква в гр. Сандански.

На 07.03.2019 г. Р. О. решил да проникне във фургона и да извърши кражба на пари. За целта изчакал да се стъмни и огледал обекта. Установил, че същият бил заключен с два катинара. Обвиняемият се снабдил от свой роднина с ножица за рязане на метал, с която вечерта прерязал катинарите. Влязъл в помещението и взел металната кутия за дарения. Занесъл кутията в необитаема къща в центъра на с. Кавракирово. Там отворил кутията и преброил парите, чиято обща сума – банкноти и монети, била 700 лева. Р.О. ги прибрал и изхвърлил кутията в комина на изоставената сграда.

На следващия ден жители на селото видели, че катинарите на вратата на фургона били срязани и се обадили по телефона на дякона на църквата, който веднага пристигнал на място. Била установена кражба на кутията с даренията и информиран кмета на с. Кавракирово за извършеното престъпление. Той от своя страна сигнализирал служителите на РУ на МВР гр. Петрич.

Междувременно през следващите дни обвиняемият изхарчил всички откраднати пари.

В хода на разследването, бил установен извършител на престъплението. Р.О. направил пълни самопризнания и отвел полицаите в изоставената постройка, като им показал изхвърлената кутия, в която се събирали даренията.

Предстои делото да продължи в съда.

Свързани новини

Нестандартен протест в Симитли! Гражданин хвърли брадвата до умрелите пуйки и…

Пепи

Не ги ли е срам? Единствените защитници на Цветан Цветанов станаха за смях във фейсбук

az

Изправят на съд 74-годишен водач от Сандански за причиняване на смърт на шестгодишния Мартин!

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.