Общински съветник запретна ръкави и се зае с пролетното пресаждане на цветята

Благоевградският общински съветник Калоян Ханджийски запретна ръкави и се зае с пролетното пресаждане на цветята. Помощница в приятното домашно занимание беше малката му дъщеря Неда. “Разсадих 50 корена с мушката и сакъзчета от различни сортове. Имам над 15 големи саксии, отделно други по- малки, които са на разположение на трите тераси. Отглеждам и различни билки – риган, мащерка, маточина, розмарин, естрагон, които ползвам за подправки за барбекюто и в пресните салати”, обясни лидерът на ДСБ – Благоевград. Цветарството му е хоби от 10 години, това е другата му страст след рисуването, като на тънкостите при отглеждането се научил от интернет.
“Чета специализирана литература и полезни съвети във форумите. Когато купувам тор, се интересувам от състава на почвата. Допитвам се до хора с повече опит. Ето и сега пак се консултирах за пресаждането. Съдът за цветето не трябва да бъде прекалено дълбок, с обем 3-5 литра, тъй като при използване на по-голям се наблюдава по-слаб цъфтеж. В сандъчета с дължина 50-60 см броят на растенията в тях не бива да превишава 3, като разстоянието помежду им е поне 20 см”, добави любителят цветар.
Житейското правило, което следва, е, че човек не може да е специалист по всичко и затова трябва да се вслушва в експертното мнение. Така направил и преди време по отношение на разкопките за Скаптопара. Помолил преподавателя по история в АУБ проф. Евелина Келбечева да му препоръча археолог, до когото да се допита и след неговото експертно мнение, че това е античното селище, а находките изключително ценни, превърна казуса в гражданска кауза.

Източник: struma.bg

Свързани новини

Отмъкнаха торба с пари от автобус, паркиран в Крупник

az

Ст.комисар Хаджиев за делото „Чората“: Решението на съда бе изненада за всички нас, няма как да не се отрази на полицаите!

az

Ужасно! 40-г. туристка открита мъртва в хотелската й стая в Банско

Пепи

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.