Осъдиха почернен баща, убил в катастрофа дъщеря си

Почернен баща, чиято дъщеря загина при катастрофа край Гоце Делчев, бе осъден на пробация. 64-годишният Румен Праматаров от град Стамболийски бе признат за виновен за пътен инцидент, станал на 26 август 2016 г. на пътя между селата Горно и Долно Борово. При извършване на ляв завой с лекия си автомобил „Рено“ той бил ударен отзад от лек автомобил „Ауди“, управляван от 22-годишния Къдри Юруков. В резултат на сблъсъка починала 36-годишната дъщеря на Праматаров, която се возила на задната седалка на реното.

При проведеното разследване било установено, че вината за катастрофата е на шофьора на реното, тъй като аудито се движело по път с предимство. Румен Праматаров е обвинен за това, че е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на дъщеря си,пише струмабг.

В хода на делото в Окръжен съд – Благоевград е допусната и втора автотехническа експертиза, според която има съпричиняване на катастрофата и от страна на шофьора на аудито, който е от сатовчанското село Годешево. Материалите са отделени и е образувано отделно наказателно производство, заяви наблюдаващият прокурор Весела Стоилова.
Вчера обаче Окръжен съд – Благоевград призна Румен Праматаров за виновен и му определи наказание – 6-месечна пробационна присъда, включваща задължителна адресна регистрация и срещи с пробационен служител, както и отнемане на шофьорската му книжка за 3 месеца.

Свързани новини

Композитори избират между три текста за химн на град Сандански

Blagoevgrad

Страхил Попов взриви мрежата с емоционално изявление: Ние ще продължим да се борим за истината и справедливостта, а на вас, които осъдихте и пратихте невинни хора в затвора, съвестта ви чиста ли е, защото нашата и тяхната да!

az

Трудов инцидент! 59-г. работник издъхна, затрупан от тонове пръст при ремонт на аварирал водопровод

Blagoevgrad

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.