Осъдиха служителка на „Пътна полиция“ – Благоевград, предоставяла регистрационни табели с избрани номера и взимала парите

Условна присъда, две години лишаване от свобода с три години изпитателен срок, получи домакин-касиера а в сектор „Пътна полиция“ на ОДМВР – Благоевград за престъпление по служба .
Окръжният съд в Благоевград призна за виновна 61-годишната И.С. в това че във времето от 02.09.2014 г. до 02.06.2015г., в качеството си на длъжностно лице в сектор „Пътна полиция“ – Благоевград, е предоставила регистрационни табели с избрана от заявителите комбинация от цифри, без наличието на документ за платена допълнителна държавна такса за тази услуга по чл.26 т.6,т.7, т.8 от Тарифа 4, като е прилагала към някои заявления платежни нареждания от други вносители за други моторно превозни средства или повторно е прилагала платежното нареждане за първоначална регистрация за същото моторно превозно средство.
Служителката е получила от заявителите на ръка дължимите държавни такси, като ги е задържала за себе си. По този начин се е облагодетелствала с 7 680 лева .
Окръжният съд в Благоевград прецени, че с това деяние са настъпили значителни вредни последици за ОД на МВР – Благоевград, включващи и непостъпилите по сметка на дирекцията суми в размер общо на 7680 лева.
Освен двегодишна условна присъда, съдия Атанас Маскръчки определи И.С да възстанови неправомерно взетата от нея сума в размер на 7680 лева на ОД МВР – Благоевград, както и я лиши от правото да заема материалноотговорна и отчетническа длъжност за срок от 3 (три) години.
Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Софийския апелативен съд в 15-дневен срок от днес.

Свързани новини

/Снимки/ Сватба като в приказките! Бизнес семейство от Пиринско омъжи дъщеря си за новозеландец…

Пепи

Малки музиканти от Благоевград обраха наградите от национален фестивал

az

Планови прекъсвания на електрозахранването в област Благоевград за днес 13 ноември…

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.