Откровено за ИА Региона! Д-р Вангел Арабаджиев разкри дали ще се кандидатира за кмет на Благоевград

2

1

Седем месеца преди местните избори все още няма име на кандидат, който открито да е заявил, че ще се кандидатира за кмет на Благоевград. Спрягат се различни имена и от БСП и от ГЕРБ, усилено се говори и за независими кандидати. Преди дни излезе информация, че евентуален кандидат на БСП Благоевград ще е активистът на партията д-р Вангел Арабаджиев.

ИА Региона потърси д-р Арабаджиев за коментар около твърденията.С него разговаряхме за денталната му практика, политическия живот, кандидатурата му за кмет на Благоевград, какъв трябва да бъде бъдещия градоначалник и още…

-Д-р Арабаджиев, през годините Вие се наложихте, като един от най-добрите специалисти по дентална медицина, как го постигнахте?
Питате и за денталната ми практика. Вижте – лекарската професия никак не е лека. Като се започне от огромният обем учебници и учебни помагала, с които като студенти трябва да се справим, та стигнеш до това, че и медицинската наука се развива и образоването ни е ежедневно задължително. За мен като професионална реализация голямо значение има факта, че бях военен лекар. По това време, в Армията имаше прекрасна организация на специализацията на лекарите във водещи лечебни заведения– ВМА, МВР Болница, Окръжни поликлиники. И тази специализация беше ежегодна!

От години сте член на БСП, защо симпатизирате на левицата, кое от идеите и най-много Ви допада?
Да, истина е, че от години съм член на БСП. Не симпатизирам на левицата, а съм убеден в правотата на идеите, формулирани още по времето на Френската революция – свобода, равенство, братство. Този лозунг може да се прочете на много обществени сгради в цяла Франция.
И се връщам в днешния ден у нас. Нека видим има ли днес в България свобода, равенство, братство? Не, няма! Има уродлива форма на демокрация и капитализъм, много по-лош, отколкото го бяхме учили. Една шепа хора станаха неимоверно богати. Примерите, всички ги знаем. Включително политици, които би трябвало да са слуги на народа. И никой не смее да ги попита как това се случи.

– Член сте на клуб „Граничари за България“ в края на миналата година на едно от тези ваши събрания се коментира участието Ви в местните избори, разкажете повече за това нещо и клуба?
– В клуб „Граничари за България” членуват достойни мъже и жени отдали години от живота си в защита на Родината. Повечето от тях са образовани, ерудирани, с много знания и умения. Но в тези 30 години демокрация, всички Правителства, без изключение, се правеха, че тези хора ги няма.
В Общински съвет – Благоевград, например, никога не е имало избран офицер. Дали е случайно? В този ред на мисли, клуб „Граничар-Благоевград” коментира свое участие в местните избори. По какъв начин това ще стане, ще се реши на Общото събрание.
Най-напред искам да благодаря на вашата агенция за възможността, която ми давате да споделя с вас и вашата многобройна аудитория, моята и на клуб „Граничар -Благоевград” гледна точка за това, което се случва в Благоевград, а и в цялата страна.
Основополагащото право на демокрацията е правото ти свободно да изразяваш своето мнение. Ако тази свобода липсва, липсва и демокрацията. В клуб „Граничарите на България” членуват по устав офицери и сержанти от запаса и резерва, които са работили по охраната на държавната граница. Тази тема е много обширна и ако желаете можем да поговорим по нея в друг разговор. Само ще кажа, за уважаемите ваши читатели, че по Конституцията и законите на Р България, границата се охранява и отбранява с всички сили и средства. Така е било и така ще бъде.
За съжаление имаше един период след 10.10.1989 год. когато поради недалновидност, липса на държавническа отговорност или под чужд натиск, цялата система по охрана на държавната граница бе разрушена. България се превърна в разграден двор! Непростима грешка, която граничи с престъпление от държавен характер. Виждате, към днешна дата, колко сили и средства се хвърлят отново нашата граница да стане непристъпна.
Убеден съм, че България беше разрушена и опустошена под чужда диктовка! Само си спомнете за така т.нар. Ликвидационни съвети. Каква ирония – да създадеш орган, който да ликвидира едно стопанство, градено години. Какво има сега на негово място след 30 години? Темата е много дълга, по нея не мога да говоря спокойно. Ще завърша с това, че исторически се опитват да внушат на младите, че това е правилния път. Този път обаче доведе нашите родители да се борят да оцелеят, да не умрат от глад и болести. А на младите донесе духовна нищета и фалшиви ценности. Лъскава кола и големи устни са показатели за успех, а не прочетена или написана книга.

– Ако БСП Благоевград Ви предложи ще се кандидатирате ли за кмет на града?
На вашия въпрос – „ако БСП Ви предложи, ще се кандидатирате ли за кмет на Благоевград?“, отговорът може да бъде само един. Като офицер и дисциплиниран член на партията, ще се съобразя с нейните решения.

-Какъв трябва да бъде следващият кмет на Благоевград?
– Отговорът е ясен, трябва да бъде от Благоевград, да живее в Благоевград, неговите заместници да живеят в Благоевград и да са експерти всеки в своя ресор; да влезе в кметския кабинет с отговорностите на поста и да си тръгне с високо вдигната глава, когато мандатът му свърши!
– Извън професионалните Ви ангажименти какви са вашите хобита?
Извън работата не мога да кажа, че имам някакви хобита. Основно времето ми минава в кабинета, а отскоро и в нашата сладкарница, която направихме не за да затворим кръга, както се шегуват моите приятели, а защото това е едно предизвикателство и нещо различно. Постарахме се да направим наистина един продукт на европейско ниво – като качество, като подредба и стриктно следене сроковете на годност. Работим с подбрани български, гръцки и турски производители. Кафето ни е уникално, клиентите ни се увеличават, а приятелите ни стават все повече.

– Заставате ли често зад котлона в кухнята, кое е любимото Ви ястие?
Не заставам често зад котлона в кухнята, но един миш-маш мога да забъркам. Това в реда на шегата.

-Остава ли Ви време да яхнете мотора, вие сте запален рокер?
Разбира се, намирам време да покарам мотора си заедно с приятелите-рокери от Благоевград и страната. Вижте, външният вид на тези хора – с черни дрехи, черепи, вериги, е само отличителен белег за принадлежност към едно общество. Повечето от тях са добронамерени, широко скроени, добри приятели. Всеки един от тях е добър разказвач на случили се и неслучили фантастични неща. Но за тях вятъра в косите, чувството на свобода и сливане с природата е това, което ги кара да бъдат такива.

Ще ми се, разбира се, да направим коментар и на случващото се в България и международен план. Какво се наблюдава? Така наречени години на прехода! Но те вече станаха 30! А прехода не е преходил – образно казано. Само плюене по преходните години. Но все пак нека припомним – през 1974 год. България има АЕЦ – Козлодуй! Тя е в клуба на елита – на държавите с атомна енергетика.
И се появиха новите управници – вероятно зависими по някакъв начин, които започнаха да се кланят на нови господари. А народа – кучета го яли! Да стигнем до там, че един управник да обяснява, че Ботевите четници са се сражавали с турците, които по това време са „пребивавали тук”. Боже, прости му! Той не знае какво говори!
То не беше един месия! После втори! После Мадридският лъжец. Единственият „цар”, който съди собствената си държава. Следва друг месия… И се почва – има АЕЦ-Белене, няма АЕЦ-Белене; има Южен поток, няма Южен поток; има най-ниски заплати и пенсии и най-големи обещания за светло бъдещи… Но хората искат да живеят добре днес. Утрето още не е дошло!
– Друг управленец твърди, че има ниска безработица. Вярно е! Трудоспособните заминаха в чужбина. Тук работа няма. Справка – Благоевград! Но, пример от Унгария, Сърбия, Турция няма да взимаме. Те са в доби отношения с Русия, а тя е лоша. Тя е заплаха! За нас са важни Евроатлантическите ценнности – хомо, джендъри, родител 1 и родител 2. Пасмина от емигранти, които искат да разрушат християнска Европа. И милиони долари плащани това да се случи.

Материалът Откровено за ИА Региона! Д-р Вангел Арабаджиев разкри дали ще се кандидатира за кмет на Благоевград е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини

/ Видео/ Извънредно! Костадин Паскалев пристигна в Благоевград: Градът е мръсен, ремонтите вървят бавно, отиде си един от стълбовете…

Blagoevgrad

/Видео/ Мощни разкрития с доказателства сразиха Камбитов, с треперещ глас не отговори на гражданите на община Благоевград
Видимо притеснен кметът на Благоевград се чудеше как да се измъкне след извадените факти

az

/Видео/ Как да топим лесно килограми без глад? Вижте съветите на д-р Зоя Георгиева…

Blagoevgrad

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.