Откровено с Евдокия Попадинова: За трудния път от Хаджидимово до Охайо и още…

„Пътят към успеха е труден и нищо не се дава на ръка, за да успееш трябва постоянство и да се трудиш“ , заяви пред ИА Региона младата футболистка от град Хаджидимово Гоце Делчев Евдокия Попадинова. Днес тя гостува в рубриката ни „Откровено“ и сподели своите впечатления от начина на живот , учене и физическа подготовка в САЩ, където понастоящем учи и тренира.

Ева както приятелите я наричат е родена е на 26 октомври 1996) в град Хаджидимово. Тя е първата българска футболистка играла в Англия, отначало в Бристол Академи а след това в Лондон Бойс във втора дивизия. В момента играе в САЩ за Северозападния университет Охайо, град Лима за отбора на Рейсърс.

-Футболът е типично мъжки спорт, как решихте да се занимавате точно с този спорт?

Честно казано аз от много малка си ритах с момчетата и никога не ми е влияло това, че повечето хора в Европа гледат на футбола като мъжки спорт. Реших да се занимавам с футбол, защото във времето този спорт се превърна в моята най-голяма страст.

-Вие сте студентка в САЩ играете в университетския отбор, какво Ви прави най-силно впечатление в Америка?

Физическата подготовка е много по-голяма. В Америка страшно много се набляга на тичането, и всяка тренировка тичаме доста преди треньорите да ни позволят да играем с топка.  Ако не влезем във времето, което ние дадено, може да се случи така, че да тичаме през цялата тренировка. Случвало се е преди и за това дисциплината в отбора е голяма и винаги гледаме да сме много добре подготвени.  Като цяло Америка ме впечатлява във всеки един аспект и съм много щастлива там, това е държавата на моите мечти.

-Труден ли беше пътя от Хаджидимово до Охайо?

О, да! Доста беше труден пътя, но нищо не се дава на ръка и съм свикнала да се боря. Вярвам, че имам да извървя още много дълъг път.

 –Преди това беше в Англия, разкажете нещо за там?

В Англия научих много и благодарение на изявите ми там, успях и в последствие да стигна и до Америка. Когато говоря за периода в който играех в Англия, обичам да споменавам победата на отбора ми Лондон Бийс срещу Челси в един от финалите за Континенталната купа. Челси тогава бяха действащ шампион на Англия, и беше голяма победа за целия ни отбор понеже много малко хора мислеха, че можем да отстраним отбора на Челси.

 –Вярно ли, че в САЩ приемат повече футбола за женски спорт?

Да, абсолютно! За това мисля, че намерих правилната държава за женски футбол. Никога не ми е харесвало, когато хората са се отнасяли с пренебрежение към женския футбол, а там ни приемат с отворени обятия и сърдечно ни се радват за това,  че се занимаваме с футбол.

-Приемат ли наравно, знаят ли изобщо за България в САЩ?

Америка не случайно е държавата на неограничените възможности. Там човек, който се труди е винаги оценен без значение от къде е. Много съм доволна от отношението на всички хора в Америка. Аз намирам американците за много добри хора, поне на база на опита, който имам в последните 3 години. Не мога да кажа, че много хора знаят за България, но като цяло американците не знаят много за повечето държави в Европа.

 –От учение и тренировки остава ли време за партита?

Аз почти никога не ходя на партита, докато съм в Америка. Там съм изключително заета и трудно намирам време дори за приятеля си. Ако трябва да съм напълно честна, последната година съм излизала на парти 3 пъти и това е беше тук в България ха-ха.

 –Какво бихте казали на младите хора от нашия край?

Да бъдат постоянни и да се трудят, не само когато нещата вървят, но и когато нищо не върви по план.

-Ще се върнете ли в България?

На почивка винга и бих се прибрала в родното място, но наистина мечтая да живея в Америка и по-точно в Лос Анджелис.

-Далеч зад граница мислите ли често за дома и семейството?

 Винаги мисля за семейството си и дали всички са добре, понеже няма как да се чуваме всеки ден. А домът винаги ще ми липсва, но  това е една от жертвите, които трябва да положа да за да успея, и ще продължавам да го правя докато не постигна целите си.

-Ако не бяхте футболистка, кой друг спорт бихте практикувала?

Може би, щях да се занимавам с тенис на корт.

Пожелаваме и успешна кариера в САЩ и никога да не забравя България. Дано нейните успехи са пример за младите хора!

Материалът Откровено с Евдокия Попадинова: За трудния път от Хаджидимово до Охайо и още… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини

/ Видео/ Извънредно! Костадин Паскалев пристигна в Благоевград: Градът е мръсен, ремонтите вървят бавно, отиде си един от стълбовете…

Blagoevgrad

/Видео/ Жената на годината М.Кючукова: Болезнено е да видиш как уважаван бивш учител се реди за храна

Blagoevgrad

/ Аудио/ Учителката от 2 ОУ в Благоевград Вера Георгиева: Днес децата четат книги от електронен носител

Blagoevgrad

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.