Пети ден ни вест ни кост от изчезналия Петър Амов от Благоевград

Пети ден няма ни вест ни кост от 48-годишния преподавател от Благоевград Петър Амов.
За последно е бил видян от свои роднини около обяд в събота (11 май) на търговската улица „Тодор Александров“, зад бившия ГУМ и днешно „Ларго“ в центъра на областния град. Там наблизо се намира антикварна книжарница и Пепи почти всеки ден се отбивал при своя приятел антиквар, като играели с часове табла.

Днес директорът на ОДП-Благоевград, старши комисар Николай Хаджиев, каза за „Монитор“, че от мига, в който негови близки са подали сигнал в полицията, че е в неизвестност, Петър Амов е обявен за национално издирване, но все още не е известно неговото местонахождение.
Петър Амов е от Благоевград, син е на известния в града професор по физика от Югозападния университет „Неофит Рилски“ Иван Амов. Средното си образование Петър получава в Езиковата гимназия „Людмил Стоянов“. След това завършва бакалавърска степен в първия випуск на Американския университет в България. После с младото си семейство заминават за Торонто, Канада, където пребивава десет години. Завръща се сам в България през 2011 година и отново се установява в родния си град Благоевград. Първоначално започва работа като хоноруван преподавател по английски език в Техническия факултет на Югозападния университет, но се отказва, поради заболяване. Съпругата и дъщеря му, Марина и Ивета остават в Канада.

„Пепи е разведен с жена си, но това не го промени така, както стана друг след смъртта на татко си през януари тази година. Изведнъж стана изплашен, несигурен, колеблив и много мълчалив, споделя с болка неговият връстник и приятел от ученическите години Димитър Кочев. С брат му Велизар също сме големи приятели. Той отдавна живее и работи в Канада, през януари си дойде за погребението на баща им и си замина. С двамата пихме кафе на 16 януари. Брат му е съвсен различен, Пепи е много чувствителен. Преди 10 дни му звънях, за да се видим, но телефона му беше изключен“, сподели още приятелят му Димитър. Според него Петър е от няколко години трудоустроен, имал е заболяване в кръста, но напоследък е работил по заместване, като учител по английски в гимназията по строителство, бившия Строителен техникум. Живее сам с майка си. На Димитър Кочев Пепи е показвал снимки на дъшеря си, която сега е на 19 години, много е хубава. Разказвал му е, че в Торонто е карал такси, но след 10 години е решил да се върне: „Дано Пепи да се намери жив и здрав“, каза накрая приятелят му Димитър Кочев.

На визитката си в своя фейсбук профил Петър Амов е написал Self-Employed, т.е. работи на свободна практика,пише монитор.

Свързани новини

Подробности за катастрофата край „Мамин Кольо“, пострада и 7-месечно бебе…

Blagoevgrad

Важно за бъдещите пенсионери! НОИ Благоевград дава консултации на гражданите за изчисляване на размера на пенсиите…

az

Служителите на съда в Благоевград изненадаха с кулинарна изложба-базар с благотворителна цел!

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.