Пиратството на кабеларките в Югозападна България носи вреда за телевизиите и за хазната!
Абонатите все още са без телевизия и интернет, питат докога?

Кабелното пиратство носи вреда първо на телевизиите, след това на съдържанието, което достига до зрителите. С подобни незаконни дейности се ощетява и държавният бюджет заради укритите приходи и неплатените данъци. Това заяви в ефира на „Събуди се“ по Нова телевизия Анна Танова, изпълнителен директор на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО).

Коментарът ѝ бе по повод мащабната акция на българските служби и Европол срещу кабелното пиратство, провела се редица градове преди дни.

„Ние от години алармираме за този проблем. В България има поне две форми на т.нар. кабелно пиратство. Има оператори, които изобщо не обявяват съществуването си, такива, които разпространяват телевизионни програми без уредени авторски права и такива, които не декларират реалния брой на абонатите си“, поясни Танова.

Основният проблем, който ние идентифицирахме е, че данните, които се представят от кабелните оператори едностранно към КРС не са реални, допълни шефът на АБРО.

Тя категорично отрече обвиненията на засегнатите от акцията оператори, които твърдят, че се цели унищожаване на малкия и среден бизнес.

„В тяхното становище има много популизъм и много малко истина. Всъщност това, което те казват е че се опитваме да унищожим конкуренцията на пазара. Но ние нямаме никакъв интерес от такова нещо“, заяви Танова.

Абонатите  на кабелните оператори от Югозападна България, които бяха щурмувани от ГДБОП все още нямат яснота кога ще имат отново кабелна и интернет. От „Кабел Сат – Запад“ съобщават на потребителите на услугата, че техни екипи продължават да работят, за да възстановят сигнала в Кюстендил, Дупница, Гоце Делчев. Същата е ситуацията в Благоевград, Сандански, Петрич.

За мащабната акция срещу кабелните оператори преди дни ИА Региона Ви информира.

 

източник новини бг

Свързани новини

Крадците не почиват! Задигнаха пари от къща в село Изгрев и още…

Пепи

Официални данни: По-ниска безработица през месец юни в област Благоевград!
"Инспекция по труда" извършва проверки във връзка с високите температури на фирмите

Пепи

Санданчани бесни: Издига се кандидатура за кмет още преди събрание, няма такава практика от времето на БКП

Пепи

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.