Пирин привика в първия тим 16-годишен талант от Отбор на надеждата

Тазгодишният национален вратар на „Отбор на надеждата“ Асен Трайков беше поканен от новия треньор на Пирин (Благоевград) Уорън Фийни да започне подготовка с мъжкия тим на втородивизионния клуб.

Северноирландският специалист е останал впечатлен от качествата на 16-годишния играч от столичния квартал „Факултета“ и е настоял той да бъде част от първия отбор на „орлетата“ по време на подготвителния лагер, който започва в началото на януари.

Пирин (Благоевград) привлече Асен Трайков в края на август тази година, след като той се представи отлично по време на световното първенство по футбол за бездомни хора в Уелс. 16-годишният талант се премести да живее в общежитието на благоевградския клуб и взе участие в по-голяма част от мачовете на своя отбор – юноши на възраст до 17 години.

През миналия сезон Трайков игра за социалния клуб Конкордия, а през август 2018 година взе участие и в организираната от БФС световна купа за деца в неравностойно положение, която се проведе на Национална футболна база „Бояна“. Тогава националът получи приза за най-добър вратар на турнира.

До трансфера на Трайков в Пирин се стигна по инициатива на Греъм Уорън, представител на компанията мажоритарен собственик в клуба „Емирейтс Уелт“. Англичанинът е проследил мачовете на „Отбор на надеждата“ на Мондиала в Уелс и е останал впечатлен от отличното представяне на българския тим,пише спортал. След завръщането от шампионата Уорън е осъществил контакт със създателя на отбора и негов мениджър Виктор Кирков и е отправил предложение да даде шанс за развитие на някои от състезателите, които победиха представителен състав на Бразилия за първи път в историята на българския футбол.

Свързани новини

ЦСКА 1948 отряза Ботев Пд за голмайстор от Петрич

az

Дъщерята на треньорите от „Пирин“ Борислава и Спас Борисов –Божидара завоюва два златни и два сребърни медала в надпревара по плуване

az

Пореден успех: Плувците на „Пирин“ обраха медалите на Държавното първенство за юноши и девойки младша възраст!

Пепи

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.