Плувци на “Вихрен” и “GD Sport” се наредиха сред отличниците на международния турнир “Златоперки” в София

Плувни надежди от Пиринско се наредиха сред отличниците на международния турнир “Златоперки” в София. 6 медала от 7 старта заслужи състезателят на “Вихрен” Васил Тушев. Възпитаникът на треньора Валентин Митрев се окичи с 1 златно, 2 сребърни и 3 бронзови отличия, малко не му достигна да се качи на почетната стълбичка и на 200 метра свободен стил, където остана четвърти,съобщи струмабг.

Теодора Костова е първа на 50 м бруст, а времето й носи 432 точки по критериите на ФИНА – шесто постижение от всички стартирали момичета и момчета. Десислава Лазарова взе бронз на 200 бътерфлай, а при най-малките Яна Ангелова се пребори за златото на 50 бруст. “GD Sport” /Бл/ бе представен от Кристина Митова, Василена Галчева, Константин Апостолов и Петър Шопов. Трима от тях имаха задачата да покрият норматива на 200 м св. стил и се справиха успешно. Единствено П. Шопов участва на пълни обороти в състезанието, спечелвайки стартовете на 50 бът. и 400 св. стил, а на 100 св. стил остана с бронз.

В турнира, организиран от “Левски”, участваха 564 подрастващи плувци на 46 клуба, разделени в три възрастови групи. Повечето деца показаха прогрес в своите времена. Покрити бяха и нормативи за държавни първенства.

Свързани новини

Илияна Раева и Нешка Робева гости на детския турнир по художествена гимнастика в Благоевград!

az

„Пирин“ с ново попълнение, този път се спря на македонец

Веси

Петима аут от ФК Пирин

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.