Прокуратурата в Дупница проверява нейни служители и полицай за връзки с братя Галеви

 

До прокурорската проверка се стига, след като в социалната мрежа фейсбук се появяват снимки от сбирки по кръчми на местен дамски клуб, който събира погледите в Дупница през последните месеци.

Проверка е била разпоредена в дупнишката прокуратура заради контакти на нейни представители до свързани с изчезналите мафиоти Ангел Христов и Пламен Галев – братя Галеви. Според запознати изясняването на скандалните отношения е свързано с бившата любовница на Галев – Юлияна Бельовска, от която той има дете, и нейната сестра Вероника. Тя пък е вдовица на свързвания с Галеви, а впоследствие сочен за техен опонент Ангел Стефанов-Гяволето, който е застрелян преди 15 години, припомня сайтът „Блиц“.

Проверката в Дупница трябвало да бъде извършена от Окръжната прокуратура в Кюстендил, разкриват източниците, цитирани от столичен всекидневник. По думите им било възможно инспекцията да приключи по два възможни сценария. Първата версия гласи, че всичко щяло да бъде заметено под килима, тъй като „гарга на гарга око не вади“, а в случая става дума за колеги, които трябва да проверяват колеги. Още повече че ако се извадят кирливите ризи, ще трябва и шефката на Окръжната прокуратура да отговаря, че не е била достатъчно взискателна към подчинените си в Дупница. Вторият възможен вариант е да бъдат отстранени служителите, които с поведението си са уронили имиджа на прокуратурата, полицията и общинската избирателна комисия.

До прокурорската проверка се стига, след като в социалната мрежа фейсбук се появяват снимки от сбирки по кръчми на местен дамски клуб, който събира погледите в Дупница през последните месеци. В компанията са се събрали представителки на две противоположни прослойки на обществото. От едната страна са местни юристки, а от другата – жените на мафиотски босове. Според наблюдатели, а и от снимките личи, че в дамския клуб е Радослава Митева, обвинителката от Районната прокуратура в Дупница. Кадрите показват, че тя се забавлява в компанията на Юлияна и Вероника, известни в града и като „Сестри Галеви“. На сбирките по заведения с тях присъства и адвокат Мария Чомакова. Тя е ангажирана не само като защитник по дела в съда, но е и шеф на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Дупница, а в това ѝ качество би трябвало да бди за законността по време на избори. С компанията се движи и разследващата полицайка Христина Тодорова, както и още няколко дами – продавачки и собственички на магазини.

Проверката на прокуратурата трябва да изясни какви точно са отношенията в тази забележителна компания, в която са жена на беглец от закона, прокурорка, адвокатка – шеф на избирателна комисия, и разследващ полицай. Местните се шегуват, че нищо чудно, докато всички тези дами релаксират заедно по партита, да могат да разрешат не един и два заплетени казуса в съда. Юристките и Сестри Галеви се забавляват щуро и не пропускат да документират това, а после качват в социалните мрежи снимки от купоните. На тях не пропускат да демонстрират колко са си близки, показват кадрите. На един от фотосите прокурорката Митева е прегърнала приятелката на изчезналия мафиот Юлияна и очевидно не се притеснява, че срещу бащата на детето ѝ тече дело за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин. източник факти бг

Свързани новини

Съдът остави в сила дисциплинарното наказание на шефката на ТЕЛК д-р Дюлгерова заради забравени с 2 години досиета на пациенти!

Пепи

Центърът от семеен тип за хора с психични разстройства в Петрово получи дарение от…

Пепи

За който си е купил агнешко: Шеф готвачи разкриха рецептите си за перфектното печено за Великден 

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.