Първолаци похапнаха торта на буквите

„Вече сме грамотни, можем да четем и пишем” гордо заявиха учениците от 1-ви ”Б” клас от СУ „Св. Св. Кирил и Методий”- Симитли. Децата показаха, че вече са грамотни пред зам.-кмета на община Симитли Евгения Георгиева, директора на училището Таня Янкова, заместник директори, родители, каки и батковци. Първолкасниците шашнаха публиката и с артистични заложби. Празникът започна с посвещение към майките, а грамотните деца заявиха в един глас „ОБИЧАМ ТЕ, МАМО“.

През цялото време децата презентираха буквите от азбуката в стихотворна форма и демонстрираха, че „Вече са грамотни”. Те вече са изучили всички букви от буквара, а той е ключ към широките простори на доброто и красотата. И вече мястото на буквара заема читанката- книжката със съдбовно предназначение – да научи децата да четат самостоятелно и свободно.

Класният ръководител на най-малките в училище, педагогът Ашминова, бе приготвила изненади за децата като награда за знанията им, с които изумиха всички присъстващи. Торта на буквите направи празника на буквите незабравим. Цветен и весел спомен за първите постигнати върхове в живота на най-малките ученици, остави милото тържество у всички присъстващи.

Свързани новини

Пожар бушува в Огражден планина

Веси

Благоевградска област – отличник по продължителност на живот

az

Коне нахлуха в Спешен център Благоевград!

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.