Решено! Камбитов остава в Община Благоевград, хората ще решат за какво да бъде избран – общински съветник или кмет
Икономов- кандидатът в Банско, Котев в Сандански, другите без забележки!

Досегашният кмет Атанас Камбитов остава в Община Благоевград. На предстоящите избори обаче само избирателите ще решат дали ще бъде общински съветник или кмет. Сигурни източници потвърдиха, че Изпълнителната комисия е утвърдила кандидатите за кметове и листите за общински съветници за област Благоевград.

Миналата седмица Изпълнителната комисия на ГЕРБ прие делегацията от партийни лидери от Пиринско, които занесоха предложените листи с кандидати. Очакваше се решението да бъде оповестено до няколко дни, но то вече е факт.

Любопитното обаче в избора на Изпълнителната комисия е, че името на Атанас Камбитов е наложено да бъде и водач на листата за общинските съветници.Това, което е внесено от ГЕРБ за Благоевград е било листа, в която името му липсва, а той фигурирал само като кандидат за кмет.

Автоматично е направена промяна и Камбитов е вписан на първо място в листата. Това от една страна му гарантира, при всички случаи, оставане в Община Благоевград. Ако загуби евентуалния балотаж, той със сигурност остава общински съветник, тъй като на практика трудно би го изместил някой с префернции при положение, че е първи в листата.

Според ръководството на партия ГЕРБ досегашните кметове в Пиринско са харесвани и имат достатъчно рейтинг, харесвани са от хората и именно затова са предпочетени отново.
Ситуацията обаче преди изборите е спокойна в Разлог и Петрич, където изборът на Красимир Герчев и Димитър Бръчков мина съвсем спокойно без никакви забележки като бяха преизбрани единодушно от членовете на партията.
За Благоевград, Банско и Сандански обаче изборът на кандидатите за кметове не мина без напрежение и скандали.

Тримата кметове бяха атакувани от опозицията и редовите граждани за корупционни схеми и други извършени от тях нередности, но въпреки това Борисов избра точно тях.

Припомняме на читателите на ИА Региона, че другите основни кандидати за кмет на Благоевград са Румен Томов независим кандидат, Спас Митев коалиция Демократична България /“Да България“ и ДСБ/, Иван Ризов е изборът на ВМРО. Един от тях ще се изправи срещу Камбитов на евентуален балотаж. С най-голям шанс е независимият кандидат Румен Томов, тъй като засега се говори в средите, че БСП ще го подкрепи, което му дава един добър старт пред другите кандидати.
До 24 септември ще са ясни всички кандидати за кмет и листи на общински съветници.

Свързани новини

Преизбраха за седми мандат лидера на КТ “Подкрепа” в Пиринско Димитър Марчев

az

5,2 млн.лв. инвестира ЧЕЗ в област Благоевград!

az

Улица в Гоце Делчев стана еднопосочна

Blagoevgrad

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.