Спецакция! Задържаха трима изнудвали длъжници на фирма за кредити

Трима души са задържани за 72 часа за изнудване и принуда на длъжници на фирма за кредити в Перник. Това съобщиха от прокуратурата.

Арестуваните са част от организирана престъпна група. За целите си те използвали лиценза на кредитна институция със сходно наименование. Тримата са задържани при акция на Спецпрокуратурата и териториалната служба на ГДБОП в Перник.

В хода на проверката са проверени 7 адреса и 3 автомобила, направени са лични обиски. Открити и иззети са записи на заповеди и пълномощни, лични документи, кредитни и дебитни карти на длъжници, бележки с имената на кредитополучатели, дължими от тях суми и наложени им наказателни лихви, свидетелство за регистрация на автомобил, 5000 лева в брой, както и други доказателства за престъпна дейност.

Доказателствата сочат, че групата е действала на територията на област Перник от март 2017 г. Участниците се представяли като служители на фирмата за кредити, без да имат трудови правоотношения с нея, нито с друг работодател. Въпросната фирма предоставяла неголеми кредити, предимно на малоимотни хора, повечето от които от ромски произход.

Тримата „служители“ – всичките с криминални досиета, изнудвали длъжници, които не успявали да погасяват вноските си, като ги заплашвали по телефона и при посещения в домовете им. Прилагали физическо насилие, налагали и наказателни лихви извън договорните условия за заем.

Източник: zapernik.com

Свързани новини

1396 лева бяха събрани на благотворителния базар „Направи добро“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“

az

Ужас! Водач от Пиринско помете баба на заден ход…

az

/+18/ Благоевградчанинът Митко от ,,Фермата‘‘: И още един път, ако ме шлапнеш ще се съблеча чисто гол…и още…
Веселка: Вие в Благоевград сте расли в саксия

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.