Страхил Попов взриви мрежата с емоционално изявление: Ние ще продължим да се борим за истината и справедливостта, а на вас, които осъдихте и пратихте невинни хора в затвора, съвестта ви чиста ли е, защото нашата и тяхната да!

Футболният национал от Благоевград Страхил Попове  потресен от присъдите по делото „Чората“, вуйчо  му е сред арестуваните.
Осъдиха и пратиха невинни хора в затвора! Ще продължим да се борим за истината и справедливостта.

Футболният ни национал Страхил Попов също е потресен от присъдите по делото „Чората“, които станаха известни преди дни. Защитникът на турския Касъмпаша разкри, че сред арестуваните е негов роднина.

„Вуйчо ми, Иво Иванов, човек с над 20-годишен стаж в полицията е един от петимата осъдени. Най-потресаващото, е че той не докосва с пръст въпросното лице, и това е факт, който е известен през цялото време, докато делото тече“, коментира Страхил Попов.

Както вече стана ясно, преди дни бяха обявени осъдителните присъди на петима полицаи във връзка със смъртта на Ангел Димитров, известен като Чората. Последният почина при полицейска акция на 10 ноември 2005 г., а следствието и съдебният процес продължиха почти 14 години. В крайна сметка полицаите бяха окончателно осъдени на 7 години затвор.

„Потресени сме! Майка ми ми се обади след мача с Бурсаспор (1:1) и ми каза какво е станало. Шокира ме, съобщавайки ми, че вуйчо ми е арестуван… Веднага се прибрах до Благоевград, но сега отново съм в Истанбул поради ангажиментите ми в Касъмпаша“, обясни Страхил Попов пред БЛИЦ СПОРТ.

Публикацията на Страхил Попов във „Фейсбук“:

„Преди три дни на моето и още четири семейства се случи нещо, което досега не съм мислил, че може да се случи в правова държава. Петима невинни души, чието задължение е да пазят нас и реда в страната ни, бяха осъдени за умишлено убийство. Според обвинителите това “умишлено убийство” е извършено в момент на изпълнение на служебните им задължения, а именно при опит за задържане и последвало неподчинение от страна на човек, чието име се свързва с разпространение на наркотици, сводничество и други дейности нарушаващи обществения ред. Как ви звучи, “умишлено убийство”…

По време на инцидента, след редица медицински експертизи е установено, че лицето е било с наличие на наркотици в кръвта и други здравословни проблеми, които са в компетенцията на разследващите органи.

Няма да навлизам в подробности за последвалите дела и свидетелите, чиито показания са взети под внимание, тъй като това е твърде обширна тема с шокиращи за мен факти.

Ежедневно сме свидетели на редица безумия, но защо този път не мълча ли, защото съм пряко засегнат. Вуйчо ми, Иво Иванов, човек с над 20-годишен стаж в полицията е един от петимата осъдени.

Най-потресаващото е, че той не докосва с пръст въпросното лице, и това е факт, който е известен през цялото време, докато делото тече.

И сега как един баща обяснява на двете си деца, че същата държава, на която служи толкова време, сега го заклеймява и обявява за убиец, без да има вина.

А за вас служители на МВР, ще се моля Бог да е с вас всеки път, когато изпълнявате задълженията си, защото за държавата не е сигурно.

Ние ще продължим да се борим за истината и справедливостта, а на вас, които осъдихте и пратихте невинни хора в затвора, съвестта ви чиста ли е, защото нашата и тяхната да! А спите ли спокойно, защото ние не?!“.

Свързани новини

Ученици от Пиринско заминават за международния космически лагер SPACE CAMP Turkey на NASA

Blagoevgrad

Кметът на община Банско Иван Кадев определи кметските наместници, ето кои са…

az

„Фиат Марея“ се заби в „БМВ“, трима пострадаха

Веси

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.