Съдбата на Деян трогва хиляди в Благоевград! Детето страда от детска церебрална парализа, за лечението му са нужни 40 хил. долара

12-годишният Деян от Благоевград страда от детска церебрална парализа – тежка степен, засягаща всичките му крайници и говора. Деян се ражда и с рядка форма на мозъчна аномалия, която впоследствие му докарва симптоматична епилепсия. Припадъците настъпват внезапно, без предупреждение, продължават само няколко секунди или минути и отминават спонтанно. Не толкова спонтанно минава ужасът, който изпитват всеки път родителите му. 80% от ежедневието на иначе лъчезарното момче минава в инвалидна количка.

Съдбата на Деян трогва хиляди в родния му Благоевград. Много от сях даряват пари за болното момче.

Парите са нужни на Ивайло и Таня, за да изпратят сина си в Турция. Там Деян ще получи адекватно лечение и рехабилитация, който дават шанс състоянието му да се подобри. За да замине детето при турските медици, на семейството са необходими над 40 хил. долара. В целия Благоевград са поставени кутии за дарения и всички се молят парите да бъдат събрани колкото се може по-бързо, защото всеки ден е важен за Деян. Всеки, който желае да помогне, може да се включи в благотворителната кампания, като остави определената от него сума в дарителските кутии или преведе пари по сметката на Деян, която е:

UniCredit Bulbank BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG82UNCR70001523647240
Деян Ивайло Апостолов

Свързани новини

Пътен инцидент край Симитли! Аварирал ТИР затруднява движението

Blagoevgrad

Шофьор без книжка подкара нередовен автомобил, спипаха го

Рени

/Видео/ Съдът остави в ареста командоса от Благоевград! Шефът му Г. Гайков се опитва да го набеди за Лясковец
Ще подаде ли оставка Георги Гайков или отново ще го прикрият?

Blagoevgrad

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.