Таксиджия вози сирийци през ГКПП Кулата за 300 евро

Районна прокуратура – Петрич е предала на съд Т.Д., обвинен за това, че умишлено улеснил превеждането през границата на страната на трима сирийски граждани.
Обвиняемият Д. извършвал таксиметрови услуги, като за целта използвал лек автомобил „Мерцедес“, собственост на търговското му дружество. Местостоянката на колата се намирала в района на ГКПП Кулата.

С негов познат – М.М., гръцки гражданин, се уговорили при наличие на лица, желаещи да преминат незаконно българо-гръцката граница, Т.Д. да го уведомява. От своя страна съучастникът му щял да ги очаква на паркинга на казино „Феникс“ и да ги превозва в Гърция, скрити в багажника на неговия автомобил „Ровър“.

На 04.12.2017 г. обвиняемият Д. превозил трима сирийски граждани в района на ГКПП Кулата, съгласно постигната договорка. Чужденците били влезли по-рано на българската територия незаконно, задържани от гранична полиция и настанени в РИЦ „Харманли“. Там били регистрирани и получили съответни карти на чужденец. Целта им била да стигнат Гърция, поради което се свързали с неустановено в хода на разследването лице, което им обещало срещу сумата от по 300 евро на човек да ги преведе в съседната държава.
Във въпросния ден сирийските граждани, сред които имало и дете, ненавършило 16-годишна възраст, били прехвърлени от автомобила на обвиняемия Д. в този на М.М., който тръгнал с тях към Гърция.

Около 22:45 ч. на ГКПП Кулата – Промахон, при извършване на проверка, гръцките полицаи открили пътуващите в багажника на „Ровър“ мигранти. Сирийските граждани били задържани и върнати в България. По случая е било образувано наказателно производство.
Предстои делото да продължи в съда.

Свързани новини

/Видео/ Огнен ад в квартал „Струмско“: Пожар опустоши апартамент на втория етаж в блок 22

az

Лозарите в Пиринско притеснени, сушата и градушките унищожиха 30% от реколтата!

Пепи

Жена от Петрич осъдена на една година затвор заради контрабандни стоки!

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.