Токът светна в дома на бедно семейство от благоевградско село след 8 г. тъмнина

След 8 години тъмнина, токът светна в дома на бедно семейство от благоевградското село Гълъбово, община Белица.

Освен с електричество, бедстващото семейство на 70-годишния многодетен баща Мустафа Шайгов имат нова дограма, ремонтиран покрив и укрепен вход към къщата в планинското селце Гълъбово, което се намира високо в Западните Родопи. Мустафа и четирите му деца ще спят вече на топло. Коледната приказка за Шайгови се случва благодарение на местния дарител Муса Гагъм, неговия дядо и близки приятели, които се включиха в благородната инициатива.

Мустафа Шайгов е болен от години, а жена му го е напуснала отдавна, оставяйки на грижите му всички деца,пише монитор. Големите вече работят понякога, а малкият син е в 8-и клас. Училището е в съседното село Бабяк, но дотам тийнейджърът се придвижва пеш, или когато има пари с автобус. Преди месеци покривът на къщата им протекъл, много от прозорците били без стъкла, нямат вода, а ток нямали от 8 години.

Хора от селото решили да помогнат, а Муса Гагъм е сред организаторите на кампанията по набиране на средства за семейството. Анонимен дарител платил 1000 лева за помощта.

Събраха се пари от дарители от цяла България. От общината се дари дървеният материал и мушамата за покрива.

Малкият сирийски бежанец Фирас, който с родителите си живее в близко село от няколко години, дари на бедното семейство паричките, които е спестявал в касичка, които родителите са му давали всяка сутрин за закуски в училище. „От нашата религия е на бедните да помагам. Дадох на Муса. И пак ще събирам“, казва малкият Фирас.

Свързани новини

Благоевградчани пропищяха! Апаши задигнаха лаптоп, пари и злато от частен дом…

az

15% избирателна активност в Благоевград към…

az

Вандалски изпълнения, трошиха стъкла, рязаха гуми на коли

Blagoevgrad

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.