Ударихме дъното в Благоевград! Заплатите вече са ни най-ниска в страната…

Средната работна заплата в Благоевград по официални данни за първото тримесечие на 2019 година е 779 лева. Това е най-ниската заплата в България. Този път благоевградчани са под Видин и в дъното на таблицата.

Според данните от Националния статистически институт (НСИ) през първото тримесечие на 2019 г. средната месечна заплата за областта бележи увеличение спрямо четвъртото тримесечие на 2018 г. с 1.0% – до 779 лева. За обществения сектор средната месечна заплата е 1 036 лв., а за частния – 702 лева.
През първото тримесечие на 2019 г. средната брутна месечна работна заплата за Благоевградска област се увеличава с 8.0% в сравнение със съответния период на предходната година. А всеки благоевгрдачнин е на ясно, че средната заплата в града е от 550 до 600 лева. Данните са от една представителна извадка, в която не влизат всички сектори.
В сравнение с останалите области на страната през първото тримесечие на 2019 г. област Благоевград е на последно място по показател средна брутна работна заплата.
Най-висока средна месечна работна заплата получават наетите в областите София (столица) – 1 656 лв., София – 1 139 лева и Стара Загора – 1 134 лева.

Свързани новини

Сигнал за бомба затвори банка ДСК в град…

az

Екшън в Югозапада! Мъже се стреляха в…

az

/Видео/ Градушка удари Благоевград с комбинация в проливен дъжд!

Пепи

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.