Ужасно нещо направи благоевградчанин пред погледа на деца, застреля…

Снощи група деца в ж.к „Запад“ са били в градинката пред блока, когато чули изстрел от съседен блок. Едно от момчетата Марти било с домашния си любимец куче от порода Джак Ръсел териер. В следващия момент видели кучето да пада на земята.
За инцидента разказа от първо лице майка на другото момче, което е било с Марти.
„Изключително съм обезпокоена не бяха само двамата в градинката до тях имаше още две деца, ами ако беше уцелил и тях.

Марти има това куче, защото помага на сестричката му, която е със специални потребности. След като кучето падна  хората го откараха на ветеринар, за да установят от какво точно е станало. Моят син каза, че под лапата е имало следи от нараняване. Не знам с какво е стреляно, но ако беше наранил децата какво щеше да стане“, сподели разтревожената жена.
На място са дошли веднага и органите на реда, тъй като е подаден сигнал и до тях.
Умишлено не пишем името на стрелеца до изясняване на случая от полицията.

Майка на едно от децата подава сигнал, обвинявайки полицай Б.Ш., че е открил стрелба по животното.

сн.илюстративна

Послепис: От МВР потвърдиха пред колеги, че по случая е образувано досъдебно производство.
Според източници негативното отношение на полицая към животните е, че преди време децата му били нападнати от група бездомни кучета.
През 2016 полицейският служител станал основен заподозрян и е привлечен като обвиняем за това, че е подхвърлил кренвирш, набоден на клечка, на куче и го отровил.
Мъжът е подведен под отговорност по чл. 325 „б” от НК – проява на жестокост към гръбначно животно, но след няколко месеца досъдебното производство е прекратено от наблюдаващия прокурор поради липса на безспорни доказателства.
Наказателното постановление е обжалвано от собственичката на кучето пред Районен съд – Благоевград, който го потвърждава като правилно и законосъобразно.

Явно и този случай ще остане неразкрит дали кучето е простреляно или е ударено от лек автомобил, тъй като по време на разходката се е мушнало под една от колите в района.

Предстои ветеринар да даде мнението си за настъпилата смърт. Според собствениците е имало рана от засъхнала кръв. А при първоначалния преглед докторът е казал, че е имало вътрешен кръвоизлив. Въпросът е в това, че има смърт и то на куче, а за изстрела, който всички са чули трябва да се разследва откъде е произведен. Защото ако беше уцелило човек тогава какво щяхме да правим?

Така или иначе живеещите в района са обезпокоени от случващото се и чакат отговори.

Свързани новини

Пешеходка е със счупен крак след пътен инцидент в Петрич

az

Двама любимци, кметове на села отново са избрани! За Иван Стойчев и Пламен Червенков изборите приключиха

Веси

Екшън в Банско!18-годишен е със спукана челюст и счупен зъб

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.