Унищожиха невзривен боеприпас, открит в частен имот в Югозапада

Формирование за овладяване и /или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ), от състава на Бригадното командване – Благоевград, с ръководител капитан Димитър Димитров, разузна вчера, 24 май, един брой силно корозирала ръчна граната, без видима маркировка, открита при почистване на мазе в частен имот в село Лелинци, област Кюстендил. Откритият боеприпас е надлежно транспортиран и унищожен.

В продължение на 5 часа от 15:00 до 20:00 часа формированието води разузнаване, транспортиране и унищожаване на открития невзривен боеприпас.

Военнослужещите са действали на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

До пристигането на модулното формирование, мястото, на което е открит боеприпасът, е било охранявано от органите на МВР

Свързани новини

Административен съд – Благоевград потвърди състава на Общински съвет – Благоевград, обявен от ОИК!

az

Предстои напрегната сесия! Ще гласуват ли съветниците за децата ни по една бутилка вода? Ще отпуснат ли финансов стимул за младите семейства?

Blagoevgrad

Симитли празнува половинвековен юбилей с визия и стил!

Веси

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.