Юбилеен спектакъл „Вапцаров: Песни за човека” в НОЩ НА ТЕАТРИТЕ в Благоевград!

„Вапцаров: песни за човека”, чиято премиера отбеляза стотния сезон на театъра, ще бъде представен в НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2019, която ще се случи за седма поредна година. На 16 ноември 2019 /събота/ Благоевград се превръща в театрална сцена.

Спектакълът „Вапцаров: песни за човека” събира работата на трима режисьори, всеки от тях притежаващ свой собствен ярък творчески почерк. Процесът срещу Вапцаров и неговият разстрел, съпреживян от най-близките му хора в семейството, е заложен в концепцията на режисьора Тея Сугарева. Образът на поета чрез неговите писма до майка му и жена му, оригиналите на които са запазени до днес  е изграден от Боян Иванов. Поезията на Вапцаров пък е в основата на режисьорския проект на Стайко Мурджев.

 В юбилейния спектакъл, след дълго очакване, отново ще видим на сцената част от доайените на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград – Андраш Кончалиев, Бистра Тупарова, Жанет Керанова, Маруся Ваклинова, Нина Болгар, Юлия Дживджорска, заедно с цялата сегашна трупа. Двадесет и трима актьори, от различни поколения, пренасят публиката през живота и личността Никола Вапцаров.

Общо три са представленията, които ще бъдат представени на 16 ноември в НОЩ 2019 – детският спектакъл „Летящата принцеса”, юбилейният спектакъл „Вапцаров: песни за човека” и гостуващото представление на Театър Гестус „Животът, макар и кратък”. Екипът на театъра включва в програмата и две събития с вход свободен – Изложба на театрални плакати и Концерт.

И тази година цените за събитието в Благоевград са специални, а билетите са в продажба на касата на театъра.

 

 

 

 

Свързани новини

Пламна кухнята на хотела край Чучулигово!

az

Куп свободни работни в Разлог, а никой не иска да работи!

az

Адвокат Ал. Мановски се окичи със старинна брошка на 130 години за кукерския фестивал в Благоевград

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.