35 години на сцената: Ансамбъл „Пиринче“  с юбилеен концерт на…

Фолклорен танцов ансамбъл „Пиринче“  от Благоевград чества 35 години от създаването си.  За стотиците си почитатели ръководители, танцьори, певци са подготвили грандиозен канцерт, който ще е на  3 май 2019 г. от 19:00 ч. до 21:00 ч. в зала „Яворов“.

Ансамбалът е създаден през 1984г. и до днес  продължава добрите традиции на народното танцово изкуство в Пиринския край. Репертоарът му обхваща фолклорното разнообразие на различните етнографски области в България. В него се открояват танцовите постановки на Кирил Дженев, Костадин Руйчев и Симеон Стамболийски- основател и художествен ръководител на ансамбъла. “Пиринче” завладява сърцата на своята публика с неподправена детска жизненост и блестяща танцова техника.

През годините  творчески път малките танцьори са покорявали с магията на българските ритми зрители в Индия, Япония, Унгария, Грузия, Белгия, Гърция, Холандия, Русия и др. страни.
Худ. ръководители на ансамбъла са Симеон Стамболийски и Полина Сатиева.

 

Свързани новини

Никой не иска да го прави! Прекратиха поръчката за изграждане на подлез към кв. „Грамада” в Благоевград…

Blagoevgrad

Почина секретарят на президента по външна политика Димитър Арнаудов

az

/Видео/ Огнен ад на АМ Струма, ТИР се запали, движението по обходен маршрут!

Пепи

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.