IТ специалист в Канада направи дарение на Благоевградска професионална гимназия, вижте какво…

35 компютърни системи дари на Благоевградската професионална гимназия „Ичко Бойчев“ Кирил Чукарски, който е IТ специалист в Канада. Самият той е от благоевградсия квартал „Грамада“, живее зад граница от близо 30 години и работи в сферата на информационните технологии, като поддържа компютрите в канадски училища. Миналата година по това време К. Чукарски дари техника на 4-о ОУ „Димчо Дебелянов“, чийто възпитаник е, и благодарение на жеста му вече всяка класна стая на училището в „Грамада” е оборудвана с компютър,пише струмабг.
Вчера бизнесменът се срещна с директора на БПГ Антон Драгоев. Той сподели, че след 4-о ОУ е завършил бившия Механотехникум, чийто приемник донякъде е Благоевградската професионална гимназия. „Просто смятам, че ако не хората тук, то ние, живеещите в чужбина, трябва да помагаме за образованието на българските деца”, каза К. Чукарски и двамата с директора се разговориха за родната образователна система и реформата в сферата.
От своя страна, А. Драгоев благодари за дарението и разясни, че с колегите си ще обсъдят как най-рационално да се използва доставената техника. Едната от идеите е с част от новите компютри, които имат инсталирана специална програма, осигуряваща им оптимален режим на работа, да се оборудват кабинетите, където се обучават учениците от специалност „Компютърна техника и технологии“, а други да се разпределят по класните стаи.
„Действително имахме необходимост от такава техника и сме благодарни на г-н Чукарски, че откликна на апела ни и ни оказа помощ“, сподели директорът на БПГ. Той издаде в аванс, че друга идея, свързана с модернизирането на училището, е да се обособи кабинет по техническо чертане и на част от компютрите от Канада да се инсталира софтуерното приложение за двуизмерно и триизмерно проектиране и чертане.

Свързани новини

Скандал в Петрич! Граждани: Община Петрич подписа договор за 1,4 млн. лв. за реконструкция на несъществуваща сграда – музей по трансграничен проект с Гърция

az

Съдът реши: Изборът за кмет на Кресна е легитимен!

az

Любима естрадна певица има повод да пее “Рожден ден”

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.